Advocaat Arbeidsrecht

mr. Inge I.J. Slangen

mr. Inge I.J. Slangen (1975) heeft in 1999 haar rechtenstudie aan de Universiteit Maastricht voltooid, waarna zij sinds 2000 advocaat arbeidsrecht is geweest bij BoelsZanders Advocaten, een gerenommeerd top 50-advocatenkantoor. Aldaar heeft zij zich gespecialiseerd in het Arbeidsrecht.  Met haar verhuizing naar Hilversum ('t Gooi) in 2007 is arbeidsrechtadvocaat Inge Slangen van 2007 tot medio 2010 werkzaam geweest bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten, eveneens een top 50-advocatenkantoor in Utrecht. In 2009 heeft zij de Grotius Academie, een postacademische specialisatieopleiding Arbeidsrecht, met succes voltooid. Het spreekt voor zich dat Inge inmiddels ruime ervaring heeft met de inwerking treding en toepassing van de Wet Werk en Zekerheid, die vorig jaar gefaseerd in werking is getreden.

Na meer dan tien jaar advies- en proceservaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde  advocatenkantoren en te hebben opgetreden voor zowel werkgevers als werknemers besloot Inge Slangen onder eigen vlag verder te gaan. Ze begon op 1 juni 2010 Slangenraet Advocatuur waarbij zij zich exclusief richtte op het Arbeidsrecht om zo vanuit haar 'niche' praktijk te komen tot kwaliteitsbewaking. Begin 2013 trad zij als advocaat partner arbeidsrecht toe tot advocatenkantoor Halsten law firm.

Arbeidsrechtspecialist Inge Slangen is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA).

Persoonlijke visie
Inge is afkomstig uit een ondernemersfamilie. Haar vader had een eigen bedrijf dat inmiddels  is overgenomen door haar broer. Het ondernemersbloed kroop dus waar het niet gaan kan en Inge bleef niet achter. Na tien jaar in loondienst te hebben gewerkt besloot ook zij onder eigen vlag verder te gaan.

Bevlogen door het Arbeidsrecht, dat is Inge, wel altijd vanuit praktisch oogpunt. Een kijkje achter de schermen kunnen nemen van een bedrijf maakt de advocatuur voor Inge extra levendig. Haar werkwijze is de unieke combinatie van uiterst professioneel te werk gaan gecombineerd met net dat vleugje extra in haar eigen wijze van benaderen van haar clientèle. Hoe? Dat is niet uit te leggen en zult u zelf moeten ervaren. Haar afspraken komt zij altijd na. Met haar semiprofessionele tennisachtergrond is Inge bovendien een rasechte doorzetter en beschikt zij over een enorme dosis discipline.

Specialisme: Arbeidsrecht

 • Individueel ontslagrecht - ontslag op staande voet, kennelijk onredelijk ontslag,
  ontbinding
 • Collectief ontslagrecht - Sociaal Plan
 • Ontslag statutair directeur
 • Ziekte en arbeidsongeschiktheid
 • Reorganisaties - overgang van onderneming, harmonisering arbeidsvoorwaarden
 • Arbeidsvoorwaarden - concurrentiebeding, Wet Arbeid en Zorg gelijke behandeling, arbeidstijden etc.
 • Flexibele arbeidsrelaties - opdracht-/managementovereenkomsten
 • Optieregelingen
 • Bedrijfsongevallen en beroepsziekten
 • CAO-recht

Ook op interim-basis
Advocatenkantoor Halsten law firm biedt ook ondersteuning aan bedrijven en instellingen op interim-basis. Binnen het arbeidsrecht kunt u hierbij denken aan de tijdelijke ondersteuning van (HR-) afdelingen op juridisch gebied, begeleiding en doorvoering van reorganisaties, klankbord bij beleidsvoorbereiding op het gebied van arbeidsvoorwaardenbeleid of medezeggenschap en inhouse training op het gebied van arbeidsrecht.Halsten law firm

Amsterdam

Cruquiusweg 111G
1019 AG Amsterdam
T 085 488 59 80
info@halstenlawfirm.nl

Halsten law firm

Eindhoven

High Tech Campus 9 (K 0.17)
5656 AE Eindhoven
T 085 488 59 80
info@halstenlawfirm.nl

Halsten law firm

Hilversum

Elzenlaan 45
1214 KK Hilversum
T 085 488 59 80

info@halstenlawfirm.nl